Gemeente lanceert nieuw platform voor bewegend Groningen

14 juni 2018Categorie: Algemeen

Nieuwe website: Sport050.NL

PERSBERICHT

Het doel van het online platform is om inwoners in Groningen te enthousiasmeren voor sport en bewegen en ze wegwijs te maken in het Groningse sportaanbod.

Op de website vinden bezoekers onder andere een overzicht van het sportaanbod en sportclubs en sportinitiatieven binnen de gemeente. Ook de sportvoorzieningen hebben een prominente plek, net als nieuwbouw- en sportprojecten en informatie over de diverse financieringsregelingen.

Sportaanbieders kunnen een eigen profielpagina krijgen, waarop zij hun sportclub kunnen promoten. Ben je sportaanbieder? Meld je dan nu aan! Daarnaast biedt de website voor sporters en sportbestuurders informatie over het gemeentelijk sportbeleid, diverse diensten en projecten, zoals rookvrije generatie, healthy ageing en verenigingsondersteuning. De sportevenementenkalender en het laatste sportnieuws zullen uiteraard niet ontbreken. Tenslotte biedt het platform uitgebreide informatie over de gemeentelijke zwembaden en Sportcentrum Kardinge, zoals openingstijden, tarieven en sportactiviteiten.

Het online platform is een initiatief van de Gemeente Groningen en is de uitwerking van het Meerjarenprogramma Sport en Bewegen die in 2016 is vastgesteld in de Raad.

Reacties