Expositie Nick Kadam in Kunstetalage Hoogkerk

16 januari 2017Categorie: Algemeen

In de kunstetalage van de kunstcommissie van de VWH is nu een expositie met werk van Nick Kadam uit Hoogkerk. De kunstetalage is in de onderdoorgang van de Leihof tussen de C. Jetsesstraat en de De Sanstraat. De expositie omvat een aantal hondenportretten, grotendeels in acrylverf op canvas, daarnaast ook met ballpoint op papier. Wat hierbij vooral opvalt, zijn de sprekende ogen van de geportretteerde honden.

De schilderijen zijn te bewonderen tot omstreeks 1 maart. Wanneer het daglicht verdwijnt, komen zij onder de speciale verlichting ook mooi naar voren.

Toelichting door Nick Kadam
Over zijn artistieke hobby vertelt hij:
“Naast mijn werk als zelfstandige cateraar (Nick’s Eten) ben ik een amateur kunstenaar. In 2012 heb ik mijn propedeuse gehaald op de Academie Minerva. Tekenen kon ik al van jongs af aan aardig goed, het schilderen heb ik mezelf geleerd.

Ik vroeg me af waarom ik nou een hondenportret schilder? Nou, het zit zo; toen ik een jaar of 12 was kwam ik in contact met een leeftijdgenoot die ontzettend goed kon tekenen. Ik woonde toen op Aruba. Astrid, dat leeftijdgenootje, had van haar ouders een instructieboek van een Amerikaanse illustrator gekregen over hoe je honden kunt tekenen. Dat boek mocht ik van haar lenen en zo denk ik dat ik geïnteresseerd ben geraakt in het tekenen en schilderen van hondenportretten. Mijn oude tekeningen zijn bij een aantal verhuizingen allemaal kwijtgeraakt. Achteraf vind ik dat heel erg jammer.
(tekst gaat verder onder de afbeelding)
Expositie Nick Kadam2

I.v.m. familieomstandigheden (Mijn moeder is hulpbehoevend) ben ik vorig jaar, na bijna een kwart eeuw terug naar Aruba geweest. Samen met mijn gezin heb ik een jaar op het eiland gewoond. Het schilderen heb ik toen weer opgepakt en ik begon hondenportretten te maken. Deze schilderijen heb ik op mijn Facebookpagina Nick’s Kunst gepost. De reacties waren heel positief. N.a.v. de post heb ik inmiddels een aantal mensen heel blij gemaakt met een portret van hun dierbare huisdier. Een mevrouw vroeg mij om haar overleden hond te schilderen. Dat vond ik heel ontroerend aangezien deze hond bijna zijn hele leven blind was geweest.
Het geeft mij een intens goed gevoel om door middel van een schilderij een mooie herinnering te geven aan mensen. Voor eventuele opdrachten ben ik te bereiken op 06-48729894.”

Meer foto’s op Facebook Hoogkerk Online

Reacties