Duik in de toekomst van Groningen op bomvol gratis festival Let’s Gro

26 oktober 2023Categorie: Gemeente

PERSBERICHT

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 november kun je in Forum Groningen en op vele andere locaties in de gemeente terecht voor de elfde editie van Let’s Gro; hét gratis festival over de toekomst van Groningen.
Een prikkelende talk, creatieve workshop, indrukwekkende documentaire, wandeling door de wijk, prachtige maquettes, inspirerende sprekers en nog zo veel meer! Laat je drie dagen inspireren en informeren en praat vooral ook mee over de plannen voor jouw omgeving.

Let’s Gro bespreekt de toekomst van Groningen vanuit tal van invalshoeken: veiligheid, groen in de stad, de versterkingsoperatie, ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaarheid, klimaatverandering, water, democratie, jongeren, inclusiviteit, voedsel, armoede en nog veel meer. Met meer dan 150 gasten waaronder Floor Milikowski, Raoul Heertje, Hannah Prins, Lisa Doeland, Merlijn Twaalfhoven, Hef, diverse bouwmeesters, Mariette Hamer, Janine Abbring, Frank Westerman, Milio van de Kamp en nog vele anderen.Op de Nieuwe Markt verrijst vanaf deze week een kunstwerk van Robbert van der Horst: ERF – dat refereert aan de geschiedenis van de plek én aan het belang van groen in de stad. Uiteraard kun je ook volop grasduinen door het Forum langs nieuwe bouwprojecten en ingrepen in de stad, langs installaties met AI en AR, en demonstraties van urban sports. En er zijn verschillende excursies en wandelingen: door de binnenstad langs nieuwe ontwikkellocaties, door nachtelijk Groningen over veiligheid op straat, door Lewenborg, de Korrewegwijk, langs de loop van de Hunze etc. Het grootste deel van het programma vindt plaats in het Forum maar ook op andere locaties in de gemeente Groningen is van alles te beleven. Op forum.nl/letsgro staat een timetable met informatie over alle onderdelen en worden delen van het programma uitgelicht. Het hele programma van Let’s Gro is gratis. Let’s Gro, hét gratis festival over de toekomst van GroningenVrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 novemberForum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningenwww.forum.nl/letsgro

Reacties