Deelnemers gezocht voor theaterproject ‘Aan de andere kant’ in Westerbork

23 januari 2020Categorie: Activiteit

Theaterproject Aan de andere kant (ADAK) is op zoek naar noordelijke amateurzangers, -acteurs en mensen die op een andere manier willen bijdragen aan de nieuwe voorstelling. ‘De vlucht van de kaketoe’. De voorstelling, die komende zomer gespeeld wordt op het terrein van voormalig Kamp Westerbork, gaat over de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis. Op 27 januari en 3 en 10 februari organiseert ADAK informatiebijeenkomsten voor mensen die willen deelnemen.

ADAK gaat van start met de voorbereidingen voor zijn bijzondere derde en laatste voorstelling. Het nieuwe theaterstuk, met de titel ‘De vlucht van de kaketoe’, gaat zich afspelen op het terrein van voormalig Kamp Westerbork. Deze plek was onder de naam ‘Schattenberg’ ook twintig jaar lang de woonplaats van tientallen Molukse gezinnen. ‘De vlucht van de kaketoe’ heeft een bijzondere plek binnen het vieren van 75 jaar Vrijheid.

Een project vanuit de gemeenschap
ADAK vertelt met muziek, film, theater en beweging het verhaal van de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis. In De vlucht van de kaketoe begint het verhaal zodra de bezoeker in de bus stapt die vanaf het herinneringscentrum naar het kampterrein rijdt. Figuranten en verhalenvertellers begeleiden de bezoekers langs verschillende theaterscènes en gaan met hen in gesprek. De voorstelling is dan ook intiem, persoonlijk en ingrijpend.

Deelnemers
De kracht van ADAK ligt in het grote aantal amateurdeelnemers dat naast de professionele hoofdrolspelers een rol krijgt. In de aanloop naar de start van de repetities in maart 2020 is de organisatie nu al op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in deelname. Daarom organiseert ADAK op 27 januari, 3 februari en 10 februari vrijblijvende informatiebijeenkomsten op verschillende locaties. Wie mee wil doen als koorlid, theaterspeler, publieksbegeleider in een theaterrol, verhalenverteller of vrijwilliger achter de schermen, filmfigurant of filmcrewlid kan zich oriënteren op de mogelijkheden. De première van de voorstelling staat gepland op 17 juni 2020.

Doe mee!
Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend de informatieavonden bezoeken:

27 januari | Bovensmilde | 19:30 uur

Molo Oekoe: Jasmijnstraat 26, 9421 SH Bovensmilde

3 februari | Hoogkerk | 19:30 uur

Dorpshuis: Zuiderweg 70-4, 9744 AP Groningen

10 februari | Hoogeveen | 19:30 uur

De Magneet: Grote Beer 20, 7904 LW Hoogeveen

Meer informatie is te vinden op www.adak-theater.nl, of mail naar productie@adak-theater.nl.

Reacties