De week van de Lieve briefjes: van 22 tot en met 28 februari

21 februari 2020Categorie: Activiteit WIJ Hoogkerk

Startacties op Vismarkt en Hoofdstation Groningen

PERSBERICHT

Op zaterdagmiddag 22 februari geeft Olaf Vos, de Groningse rapper en streektaalconsulent op de Vismarkt in Groningen het startsein voor de Week van de Lieve Briefjes. Een lief briefje voor iemand schrijven. Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon, zomaar! Het doel van deze week is om de inwoners van Groningen (en ver daarbuiten) met elkaar te verbinden. De Week van de Lieve briefjes duurt tot en met vrijdag 28 februari. Aan het initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU werken vele organisaties belangeloos mee.

 Op zaterdag 22 februari is het startsein voor de Week van de Lieve briefjes, om 14:30 uur op de Jolabult op de Vismarkt. De week wordt dan feestelijk geopend in het bijzijn van Olaf Vos, Groninger streektaalconsulent en singer-songwriter/rapper, theatergroep Auth&tiek en de illustratrices die de kaartjes gemaakt hebben: Geertje van der Zijpp, Angélique Boter en Sietske van der Meij. Iedereen kan dan langslopen om briefjes te schrijven én ontvangen. Op maandag 24 februari worden opnieuw briefjes uitgedeeld, om 15:30 uur bij het Hoofdstation Groningen.

Waar vind je ze?
Wie briefjes wil schrijven, kan ze ophalen en/of beschrijven bij alle WIJ-vestigingen in de gemeente Groningen, bij openbare bibliotheken in de provincie en bij servicepunten van QBuzz in Groningen, Assen en Emmen. Daarnaast worden briefjes verspreid op verschillende scholen zoals het Parcival college, Beroepsonderwijs Noorderpoort Stadskanaal en verschillende locaties van het Alfa-college. Ook de gemeente Loppersum stelt briefjes beschikbaar. En er zijn briefjes verspreid bij Hanze Hogeschool en enkele basisscholen. In totaal zijn 20.000 briefjes gratis beschikbaar gesteld. Organisaties die alsnog bij het initiatief willen aanhaken kunnen tegen vergoeding van drukwerkkosten briefjes bestellen.

De organisatie
De Week van de Lieve briefjes is het vervolg op het succes van de Dag van de lieve briefjes op 16 november 2018. De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt ondersteund door Senza Communicatie. Dit jaar werken ze samen met de gemeente Groningen, Biblionet Groningen en Qbuzz Groningen Drenthe. Alle partijen werken belangeloos mee aan de week. Gasterra levert een financiële bijdrage.

Voor meer informatie over de lieve briefjes en de locaties waar de kaartjes verkrijgbaar zijn, kunt u de website bekijken (www.weekvandelievebriefjes.nl) of de Facebookpagina volgen (Week van de Lieve briefjes).

Reacties