De Papiermolen is vanaf vandaag weer open!

8 juni 2020Categorie: Gemeente Sport

PERSBERICHT

‘De banenzwemmers kunnen als eerste weer komen zwemmen’.

Voor veel trouwe zwemmers is de opening van de Papiermolen iets waar ze elk jaar naar uitkijken. Met de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om in de Papiermolen te komen zwemmen.

Eerst banenzwemmen
Vanaf 11 mei mochten de buitenzwembaden weer open. Sport050 is sinds mei bezig om de Papiermolen daarvoor gereed te maken. Er moesten nog de laatste reparaties afgerond worden, voordat we het bad konden vullen. Het vullen van het 50m bad duurt een week en het verwarmen ook bijna een week. Maar 8 juni is het zover! Je kunt weer in het 50m bad en bad 4 komen banenzwemmen.

Bad 1,2 en 3 zijn nog niet op 8 juni klaar voor het recreatieve zwemmen. We verwachten dat dit half juni mogelijk is, dan kun je daar ook weer lekker met de kinderen tot 12 jaar komen zwemmen.

De Papiermolen is van maandag tot en met vrijdag open van 7.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00-18.00 uur.

Voor het banen zwemmen zijn er blokken van een uur. Je mag dan 45 minuten zwemmen en de laatste 15 minuten, wordt je gevraag uit het zwembad te komen en ga  je omkleden. De blokken voor het recreatief zwemmen zullen 3 uur worden. Ook hier moet je 15 minuten voor het einde omkleden. Het banenzwem gedeelte en het recreatieve gedeelte zijn afgeschermd van elkaar: je kunt niet van activiteit wisselen.

Coronaregels
Voor het zwemmen gelden er ook een aantal coronaregels zodat iedereen veilig kan zwemmen en het personeel veilig hun werk kan doen. Zo moet je online reserveren, thuis zwemkleding aandoen en thuis douchen en naar het toilet. Alle regels kun je lezen op de website van Sport050.

Na iedere groep zwemmers maken we de zwemtrappen, deurklinken en andere dingen die iedereen aanraakt extra schoon, naast de gewone schoonmaak taken. We vragen iedereen dan ook om zo weinig mogelijk dingen aan te raken.

Van te voren reserveren en abonnementen
De kassa’s van de zwembaden gaan open dus de kaartjes moeten daar of via de webkassa gekocht worden. Dit betekent dat de abonnementhouders weer van hun abonnement gebruik kunnen gaan maken. De Zomer- en Gezinsabonnementen worden tegen een aangepast tarief ook weer verkocht.

Je moet van te voren een tijdstip reserveren via de website, net zoals bij de binnen zwembaden, het betalen gaat niet meer bij het reserveren. Voor het banenzwemmen (bad 4 en 5) zijn het blokken van 1 uur (inclusief aankleden) en voor recreatief  zwemmen (bad 1, 2 en 3) blokken van 3 uur. De maximale capaciteit voor het banen zwemmen is op dit moment 40 personen en voor het recreatieve zwemmen wordt dat 100 personen per blok. Er zijn continu wijzigingen, dus dit kan ook weer veranderen.

 

Reacties