Cosun Beet Company renoveert silo 2

28 juni 2021Categorie: SuikerUnie

Cosun Beet Company Vierverlaten is continu druk bezig met projecten om te voldoen aan de eisen van de tijd. Een van de projecten betreft renovatie van Silo 2. Dit zal beëindigd zijn voor eind 2021.

De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met wat in 2019 bij Silo 3 is gedaan. Visser en Smit Bouw is de ingeschakelde hoofdaannemer en deze zal de uitvoeringswerkzaamheden begeleiden, dus alle activiteiten boven, binnen en onder silo 2.

 Wij zijn al begonnen met voorbereidende werkzaamheden, o.a. het plaatsen van een bouwlift tegen de buitengevel tussen silo’s 1&2. Hiervoor zal een telescoopkraan gebruikt worden volgens het plaatje hieronder. Deze bouwlift is afgelopen week geplaatst.

De renovatiewerkzaamheden starten tijdens de bouwvak (week 30- 32) met het verwijderen van de betonnen dekvloer op 41m hoogte, waarbij enige geluidsoverlast niet uit te sluiten is.

Volgens de planning moeten wij half oktober klaar zijn met de dekvloer vervanging, daarna krijgt silo 2 een nieuwe coating volgens de laatste kwaliteit en voedselveilige eisen.

Afbeelding: Cosun Beet Company.

Reacties