Bietenproductie SuikerUnie Hoogkerk gaat fors omhoog

10 januari 2017Categorie: Algemeen

De SuikerUnie gaat komende bietencampagne zo’n twintig tot 25 procent meer bieten verwerken. Dat is het gevolg van het wegvallen van het suikerquotum.
Dit jaar vervalt na vijftig jaar de Europese productiebeperking op suiker. “Dat betekent dat er flink meer verbouwd kan gaan worden, en dat we onze fabriek daar ook op aan gaan passen”, zegt plantmanager Bram Fetter van de fabriek in Hoogkerk. “Afgelopen weekend hebben we de bietencampagne kunnen beëindigden en direct zijn aannemers op het terrein begonnen met grote werkzaamheden. Zo zal de waterzuiveringsinstallatie tussen de spoorlijn naar Leeuwarden en de snelweg uitgebreid worden, zal er meer groen gas geproduceerd gaan worden en wordt er een nieuwe wasstraat ingericht waarmee we veel meer bieten tegelijkertijd kunnen wassen.
De werkzaamheden moeten begin september afgerond zijn. “We hebben geluk dat de campagne, mede door een slecht voorjaar in het zuiden, dit jaar eerder afgesloten kan worden, waardoor we nu druk aan het werk kunnen. Omdat we volgend jaar geen quotum hebben zal de campagne dan ook twintig dagen langer duren. Waarschijnlijk betekent dit dat we in de eerste week van september beginnen, en doorgaan tot eind januari.”
Bron: OogTV Hoogkerk, Bietenproductie SuikerUnie Hoogkerk gaat fors omhoog

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.