Bewoners Kerkstraat wijzen op verkeersproblematiek

25 juli 2017Categorie: Algemeen

De Kerkstraat is onderdeel van een verbindingsroute door het centrum van Hoogkerk en tevens een sluiproute voor de Westelijke Ring. Uit metingen vanaf 2003 blijkt dat hier gemiddeld te hard gereden. De brede weg nodigt ook uit tot gewaagde inhaalacties. Bovendien heeft de gemeente een parkeerterrein voor 10-15 auto’s aan een projectontwikkelaar verkocht voor woningnieuwbouw. Deze auto’s nu op straat parkeren is riskant omdat vaak spiegels worden afgereden en bijna-ongelukken zijn gebeurd.

Met een eigen handtekeningenactie hebben de bewoners deze problematiek nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Zij willen graag een volledige herinrichting tot 30 km-gebied, zodanig dat de weg niet uitnodigt tot harder rijden. Ondanks dat een aantal bewoners toen niet thuis waren zijn een paar uur tijd 48 handtekeningen verzameld en daarna aangeboden aan de VWH. De gemeente erkent het probleem maar tot nu toe was geen zicht op een oplossing vanwege een tekort aan geld. De gemeente gaat nu, naar aanleiding van de bewonersenquête over de prioriteiten voor Hoogkerk, ook de herinrichting van de Kerkstraat tot 30 km-zone voorzien van een uitvoeringsvoorstel (Quickscan) om de financiële haalbaarheid nader te onderzoeken.

Motie gemeenteraad
Op 23 mei was een hoorzitting over problemen rond de verkeersveiligheid in bijna alle wijken in Groningen. De vertegenwoordiger van de VWH had toen de herinrichting van de Kerkstraat tot 30 km-gebied als hoge prioriteit ingebracht. De gemeenteraad heeft daarna op 19 juli in een motie aan het College van B&W verzocht om “Indien mogelijk, in de begroting van 2018 financiële ruimte vrij te maken voor het versneld uitvoeren van verkeersveiligheid bevorderende maatregelen”.
Klik hier voor de volledige tekst van de raadsmotie

Reacties