Anne Frankschool Hoogkerk doet mee aan E-waste race

3 oktober 2019Categorie: Algemeen

Groep 7 van de Anne Frank school in Hoogkerk doet mee aan een project om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen: de E-waste race.Iedereen kent het wel, je hebt nog wat oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker bijvoorbeeld. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

Oude elektronica in huis? lever het in
De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun elektronisch afval tot 18 oktober aanmelden op deze website www.ewasterace.nl. Scholieren maken dan een afspraak om het afval bij buurbewoners thuis op te laten halen. Voorbeelden van het afval dat we inzamelen zijn: mobiele telefoons, kabels, computers, tablets, elektrische tandenborstels en ga zo maar door. Koelkasten en gasfornuizen en dergelijke kunnen we niet inzamelen. Het moet in een gewone container passen.

Leerzame wedstrijd
De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint naar Nemo. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Reacties