Adopteer-een-kerstboom 2018

3 december 2018Categorie: Algemeen

KERSTBOMEN DIE LANGER MEEGAAN – PERSBERICHT

 Vanaf donderdag 6 december, als Sinterklaas vertrokken is, kun je weer terecht bij Tuinindestad voor je kerstboom. Je kunt er een kerstboom adopteren of een pleegboom aanschaffen en terug brengen. Alle bomen zijn lokaal gekweekt en worden in januari weer teruggeplant in het kerstbomenbos op Tuinindestad. Dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00; op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00.

Hergebruik ipv verbranden
Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Niet nodig vinden wij bij Tuinindestad, onze bomen kun je na gebruik in de huiskamer bij ons terugbrengen. Wij zorgen ervoor dat jouw boom wordt herplant en het volgende jaar opnieuw kan worden verhuurd. Maak van je kerst een duurzame, groene kerst.

Je eigen boom
Elke adoptieboom heeft zijn eigen unieke nummer. Adoptanten kunnen hun boom met dit nummer registreren, waardoor ze het volgend jaar hun eigen boom opnieuw kunnen adopteren. Die hereniging met de eigen boom leidt elk jaar tot de nodige hilariteit. De kerstboom is van wegwerpproduct tot huisgenoot gepromoveerd. Een populair concept: 80% van de klanten uit vorig jaar heeft zijn eigen boom inmiddels gereserveerd.

Kerstboom huren
Je bent van harte welkom bij Tuinindestad om je kerstboom uit te zoeken. Groot of klein, als je een boom naar wens hebt gevonden betaal je 10 euro statiegeld bovenop de huurprijs van je adoptieboom. Je krijgt een kaart mee met verzorgingstips, zodat jouw boom ook thuis in de huiskamer gezond kan doorleven. Als je jouw boom in januari, in goede staat terugbrengt, krijg je het statiegeld retour. Wij zorgen ervoor dat de boom op de kwekerij wordt herplant. Liever een gewone boom, dat kan ook. Tuinindestad heeft blauwsparren en fijnsparren, lokaal gekweekt in Haren, die je ook terig kan brengen als pleegboom. Wel zelf een kaartje in knutselen.

Een adoptieboom is geen pleegboom
Adoptiebomen worden zo gekweekt dat ze een compacte kluit ontwikkelen. Afgelopen jaar heeft 90% van de adoptiebomen de herplant overleefd. Pleegbomen komen van een reguliere kweker, de overlevingskans hangt sterk af van het overgebleven wortelstelsel. Afgelopen jaar heeft krap 1/3 van de ingebrachte pleegbomen de herplant overleefd. Minder dan de verwachte 50%, waarschijnlijk door de lange, droge zomer.

Kijk voor info en openingstijden op: www.adopteereenkerstboom.nl

Klik op uitgiftepunt Groningen.

Reacties