Wijs weerbaar workshop voor meiden

3 april 2018Categorie: Activiteit

27 april 2018 @meidenclub van 14.00 tot 16.00

MEIDEN: Workshop wensen en grenzen in relaties met leeftijdgenoten

Veel meiden vinden het moeilijk om hun grenzen aan te geven op het terrein van relaties. Soms beginnen ze aan verkering terwijl ze er nog niet aan toe zijn. Ze laten zich beïnvloeden door vrienden/vriendinnen of worden onder druk gezet. Maar ook erbij willen horen speelt een rol, evenals hun behoefte aan liefde en waardering. Meiden weten soms niet wat ze eigenlijk zélf willen. Of ze weten wel dat ze iets wel of juist niet willen, maar kunnen of durven daar niet voor zichzelf op te komen.

Inhoud: Doel van de workshop is de weerbaarheid van meiden te vergroten, zodat ze beter kunnen en durven aangeven wat ze wel of niet prettig vinden in de omgang met leeftijdgenoten.

In deze workshop draait het om:

  • je eigen grenzen herkennen en daarvoor op durven komen
  • je eigen wensen kunnen en durven aangeven

Werkwijze: In deze actieve workshop praten we met elkaar n.a.v. dvd-fragmenten en spelvormen. Om daadwerkelijk je wensen en grenzen aan te kunnen geven is een overtuigende lichaamstaal onontbeerlijk. Daarom doen we oefeningen en spelvormen met houding en lichaamstaal, doen rollenspelen en soms zelfverdedigingsoefeningen.

Opgave is verplicht!

LET OP! Alleen voor meiden van groep 7/8 die bij de meidenclub en/of Be You komen. Bij minimaal 6 opgaves gaat de workshop door. Opgeven kan t/m 6 april bij Brenda: 06-11013694 of brenda.de.boer@wij.groningen.nl

Reacties