Wij(k)werken Hoogkerk houdt de buurt schoon

30 mei 2018Categorie: Algemeen

Het Buitenteam van Wij(k)werken Hoogkerk heeft de afgelopen dagen veel werk verzet bij het ‘oude Steelande gebouw’ aan De Verbetering 1. Het pand heeft lange tijd leeggestaan en kon wel een opfrisbeurt gebruiken! Het team heeft de ramen, kozijnen en deurposten geboend en gewassen en rondom is er onkruid verwijderd en afgevoerd.

Het pand heeft sinds kort een nieuwe eigenaar: Rodin Group. Dit bedrijf houdt zich onder andere bezig met de aanleg van snel internet in het buitengebied van de provincie Groningen. Rodin Group vindt maatschappelijk betrokken ondernemen zeer belangrijk en heeft daarom Wij(k)werken Hoogkerk gevraagd deze klus uit te voeren.

Wij(k)werken Hoogkerk is een werkproject voor mensen zonder regulier werk, voor vrijwilligers en mensen die een participatiebaan of zinvolle dagbesteding zoeken. Naast het Buitenteam zijn er onder andere werkplekken in de Kringloopwinkel aan het Hoendiep en als buurtconciërge of gastvrouw bij instellingen in de wijk.

Het project is er voor mensen die wat willen betekenen voor hun wijk. Men doet werkervaring op en krijgt de kans om nieuwe talenten te ontdekken. Samen maken de wijkwerkers de buurt nog mooier, schoner en gezelliger!

Voor meer informatie:

WIJ(K)WERKEN HOOGKERK
Hoendiep 217
9745 EE Hoogkerk
tel: 06-15388501
b.verel@werkpro.nl
www.wijkwerkengroningen.nl

 

Reacties