Wijkvestigingen Groninger Forum bibliotheek langer open per 3 september

3 juli 2018Categorie: Nieuws

PERSBERICHT

In navolging van de wijkvestiging Lewenborg van de Groninger Forum bibliotheek gaan ook alle overige wijkvestigingen – Beijum, Hoogkerk, Selwerd, Vinkhuizen en de Wijert – langer open. Met ingang van 3 september zijn alle wijkvestigingen van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 17.30 uur. In de wijkvestigingen van het Groninger Forum komen veel functies samen, zoals leren, lezen, informeren en ontmoeten. Omdat de wijkvestigingen langer open gaan, worden er in de toekomst ook meer activiteiten georganiseerd. Te denken valt aan activiteiten speciaal gericht op jeugd, het leren van basisvaardigheden voor volwassen en samenwerkingen met de scholen in de wijk.

Selfservice & fullservice
Van 08.30 – 13.00 uur zijn de zogenaamde selfservice uren en kunnen boeken worden uitgeleend en ingeleverd met behulp van zelfbedieningsapparatuur. Ook is er een gastheer/-vrouw aanwezig om bezoekers wegwijs te maken in de bibliotheek. Van 13.00 – 17.30 uur kunnen bezoekers van alle faciliteiten gebruik maken en is er een bibliotheekmedewerker aanwezig (fullservice).

Openingstijden vanaf 3 september 2018
Groninger Forum Bibliotheek
Lewenborg, Beijum, Hoogkerk, Selwerd, Vinkhuizen, De Wijert
Maandag tot en met vrijdag
08.30 – 13.00 uur selfservice
13.00 – 17.30 uur fullservice

Voor de meest actuele openingstijden check: www.groningerforum.nl/openingstijden

Groninger Forum
Het Groninger Forum is een spectaculair gebouw dat achter de Grote Markt verrijst. Het wordt een ontmoetingsplaats voor nieuwsgierige mensen, met exposities, films, (literaire) evenementen, talkshows, de bibliotheek, horeca, de VVV en Storyworld, het nieuwe Nederlandse museum voor strips, animatie en games. Op de bovenste verdieping komt een skylounge met restaurant, een dakterras met rooftop cinema en een fantastisch uitzicht over de stad. Tot de opening in de zomer van 2019 zijn we actief op verschillende locaties: voor films en events kun je terecht aan het Hereplein, voor de bibliotheek op locatie Oude Boteringestraat. In de wijken zijn onze bibliotheken te vinden in Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk, dus ook na opening van de nieuwbouw.

GRONINGER FORUM
Bibliotheek: Oude Boteringestraat 18 | 9712 GH Groningen
Film + debat: Hereplein 73 | 9711 GD Groningen
Wijkvestigingen: Lewenborg, Beijum, Hoogkerk, Selwerd Vinkhuizen, De Wijert
www.groningerforum.nl | @groningerforum | facebook.com/groningerforum

Reacties