Wierden en Borgen deelt energiebespaarproducten uit aan huurders

25 november 2022Categorie: Algemeen

Wierden en Borgen gaat de komende tijd met de Wiebowagen door verschillende dorpen om energiebespaarproducten uit te delen. Van tevoren kunnen huurders zelf kiezen welke producten ze willen. Zoals ledlampen, een deurborstel of radiatorfolie. De Wiebowagen gaat door het hele werkgebied van Wierden en Borgen: van Zoutkamp tot Hoogkerk. Ze zijn gestart op 23 en 24 november in Hoogkerk en Ten Boer.

Een goede eerste actieweek
‘Het was een hele goede eerste actieweek’, aldus een enthousiaste Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder van Wierden en Borgen). ‘Wat ik er zo goed aan vind? Dat huurders eerst zelf de bespaarproducten uitkiezen. En dat we de producten niet klakkeloos uitdelen, maar dat er tijd is voor uitleg over het gebruik. Zo zijn onze vakmannen aanwezig om te helpen. Niet iedereen weet tenslotte hoe je bijvoorbeeld radiatorfolie plaatst. Daar werd flink gebruik van gemaakt. Ook waren er huurders die een afspraak maakten met de vakmannen voor een later moment. Dat is heel goed. Zo worden de producten die we uitdelen, ook echt gebruikt.’

Voor alle huurders
De bespaarproducten biedt Wierden en Borgen al haar huurders aan. Zij krijgen van tevoren een uitnodigingbrief. Daarin staat waaruit ze kunnen kiezen, met een maximale waarde van €50,-. Een huurder kiest dus zelf waar hij het meeste aan heeft. Zo worden producten ook echt gebruikt en niet achteraf weggegooid.

Foto: De Wiebowagen bij de Ruskenborg in Hoogkerk. Foto gemaakt door Marcel J. de Jong

Reacties