Werkzaamheden onderdoorgang Eemsgolaan en stremming vrijdagnacht 27 mei

24 mei 2016Categorie: Algemeen

Op dit moment zijn de werkzaamheden aan de ongelijkvloerse kruising Eemsgolaan in volle gang. De aannemer heeft de damwanden in de grond aangebracht en de aanwezige grond tussen de damwanden zal uitgegraven worden en tijdelijk opgeslagen in de omgeving. Het uitgraven is nodig om een bouwput te realiseren waar de tunnel in wordt gebouwd. Na het uitgraven zal de aannemer deze vol zetten met water om een stabiele bouwkuip te krijgen. De bouwkuip wordt leeggepompt nadat de betonvloer is gestort.

Stremming bijpass
Een deel van de bypass waar bussen en auto’s over heen rijden is verzakt en beschadigd en op dit moment liggen daar (stalen) rijplaten over heen. De gemeente Groningen en de aannemer hebben besloten de bypass vanaf zaterdagochtend 28 mei om 01:00 (s ’nachts)  uur af te sluiten voor al het verkeer en de weg zal zaterdagochtend 28 mei om 08:00 uur weer open gesteld worden. Dit is nodig om reparaties uit te voeren aan het wegdek en de bypass wordt aangepast om de bus beter te laten doorrijden. Bedrijven aan de Eemsgolaan blijven gedurende de wegafsluiting bereikbaar via wijk Buitenhof.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de tijdelijke verkeerslichten nog niet functioneren en dat verkeersregelaars aanwezig zijn om het verkeer te begeleiden. De aannemer zal zo spoedig mogelijk na de reparaties bypass de verkeersregelinstallatie aanpassen en in bedrijfstellen.

Met vriendelijke groeten,
Het projectteam Onderdoorgang kruising Eemsgolaan-Peizerweg

Reacties