Werkzaamheden aan het spoor 7 t/m 11 juni

28 mei 2019Categorie: Algemeen

Tekst gebaseerd op bewonersbrief van ProRail, gedateerd 25 mei 2019

In de periode tussen 7 en 11 juni werken een aantal aannemers in opdracht van ProRail aan het spoor. Aannemer Swietelsky vernieuwt het spoor tussen de waterzuivering in Hoogkerk en de Paterswoldseweg in Groningen. Aannemer BAM past in het kader van het project extra sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL) in dezelfde periode een aantal overwegen aan. Aannemer Rusthoven vernieuwt, ook in het kader van ESGL, de brug over Hoendiep in Hoogkerk en BAM vernieuwt de naastgelegen overweg.


Overzicht van de werkzaamheden
Hieronder ziet u wanneer we bij u in de buurt aan de slag gaan:

* Van zaterdag 8 juni, 00.00 uur tot dinsdag 11 juni, 05.30 uur, tussen de waterzuivering in Hoogkerk en de Paterswoldseweg in Groningen: Vernieuwen van dwarsliggers, ballast(grind) en spoorstaven.

* Voor, tijdens en even na bovengenoemde tijden op het grasveld tussen de spoorlijn en Bangeweer in Hoogkerk:
Hier bevindt zich een depot vanwaar de aannemer per vrachtauto materiaal aan- en afvoert.

Overwegen tijdelijk afgesloten
Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen (deels) afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden. Meer informatie over de omleiding vindt u op de website van de gemeente of in het plaatselijke huis-aan-huisblad. De afsluitingen zijn:

Peizerweg, Groningen 8 juni, 00.00 uur tot 11 juni, 05.30 uur.
Hoendiep, Groningen (bij Vierverlaten)* 3 juni, 06.00 uur tot 13 juni, 06.00 uur.

*vanaf 29 mei kunt u via een webcam live meekijken bij de reconstructie overweg Hoendiep. De link is beschikbaar via www.prorail.nl/esgl

Zuiderweg blijft open
Per abuis stond bij de spoorovergang op de Zuiderweg in Hoogkerk met borden aangegeven dat de spoorovergang van 7 t/m 11 juni gesloten zou zijn. Dit is niet het geval. Deze borden worden weer verwijderd.

Waarom werken we ‘s nachts?
ProRail werkt vaak ‘s nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden. We begrijpen echter dat dit voor u vervelend kan zijn. Daarom proberen onze mensen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Gevolgen voor het treinverkeer
Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€0,90 per minuut).

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Foto: spoorovergang Zuiderweg.

Reacties