WerkPro begint opleidingstraject voor stadjers zonder diploma

18 juni 2021Categorie: Bedrijfsleven Zorg

PERSBERICHT

WerkPro is een grote organisatie met tal van werkbedrijven in de stad Groningen. Enkele voorbeelden: het Simplon Jongerenhotel en brouwerij De Prael aan het Boterdiep, de GoudGoed-kringloopwinkels aan het Damsterdiep en de Protonstraat; en Refide Bikes op het Zernikecomplex. Daarbij gaat het steeds om het bieden van een werkplek voor mensen die op eigen kracht de weg naar werk (nog) niet kunnen vinden. Bij WerkPro kun je ervaren dat werken leuk kan zijn, dat werk je een goed gevoel kan geven.

Bij WerkPro zijn elke dag honderden mensen aan de slag, ieder op zijn eigen manier en in eigen tempo. WerkPro heeft het plan opgevat om mensen die dat willen en kunnen ook iets meer te bieden. In samenwerking met het Noorderpoortcollege is een opleidingstraject ontwikkeld onder de naam Het Gilde. Het Gilde start in het nieuwe schoolseizoen en duurt tot juni 2022. Er wordt ingezet op drie werkterreinen: mobiliteit (vervoer, logistiek); stewards en basisbeveiliging; en fietsherstel.

Het is de bedoeling dat een klas van 16 tot 20 mensen start in september. Wie kunnen aan het Gilde meedoen? Het gaat om mensen die geen startkwalificatie of diploma hebben en een uitkering van de gemeente Groningen. Het Gilde bestaat uit een deel meedoen (werkervaring) en een deel scholing. De werkervaring wordt opgedaan in de werkplaatsen van WerkPro, de scholing (een dag per week) vindt plaats in een leslokaal van WerkPro aan de Protonstraat 6 in Vinkhuizen.

Heb je belangstelling, of wil je gewoon eens zonder verplichtingen een kijkje nemen bij WerkPro? Dat kan altijd. Bel even, dan hebben wij de koffie klaar!

WerkPro
Protonstraat 6
9743 AL Groningen
tel. 050-5774025
Je kunt ook mailen: stallingen@werkpro.nl

Bekijk hier onze flyer!

Reacties