WAARK zoekt acteurs voor nieuwe productie

18 maart 2019Categorie: Algemeen

PERSBERICHT

Voor de voorstelling Bevings die vanaf september 2019 langs verschillende theaters in Groningen en Drenthe toert, is theatergroep WAARK op zoek naar spelers. Bevings is een bijzondere voorstelling over de actuele situatie in onze provincie, over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen. -Ach nee, niet over het gas, over de mensen die leven op dit gas-. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Makers
Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur regisseert de voorstelling. Het stuk wordt gespeeld door acht acteurs/actrices waarvan er enkele meespeelden in de allereerste WAARK voorstelling in 1973. De tekst wordt geschreven door acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders (voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam).

Gezocht: ervaren acteurs
Theatergroep WAARK zoekt voor Bevings ervaren spelers met ervaring met muziektheater voor verschillende rollen. Mannen en vrouwen vanaf 16 jaar mogen zich aanmelden.  Mensen die op muzikaal gebied verder zijn dan met acteren worden ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. Dit jaar is een jubileumjaar: reden om oudgediende Annemarie Prins te vragen de jubileumvoorstelling te regisseren. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Prins mee.

De audities zijn op 19 april vanaf 14.00 uur in Groningen.

Reacties