Voorjaarsdebat: wat wil de raad met Stad? Woensdag 6 juli om 15.00 uur

30 juni 2016Categorie: Algemeen

De Groningse gemeenteraad voert woensdag 6 juli het jaarlijkse Voorjaarsdebat. Dat is een belangrijke raadsvergadering. Want dan zeggen alle politieke partijen wat zij belangrijk vinden voor de gemeentebegroting van 2017. Wat moet er gebeuren in de Stad? Wat gaat er goed en wat niet? Hoe verdelen ‘we’ als Stad het geld? Burgemeester en wethouders (B&W) hebben in de Voorjaarsnota al gezegd wat zij belangrijk vinden. Ze willen bijvoorbeeld duurzaamheid extra impulsen geven.

Maar wat willen de elf politieke partijen in de gemeenteraad? Dat vertellen de fractievoorzitters (zie foto) hier alvast in het kort in de  Aankondiging in de Gezinsbode 29 juni  (PDF downloaden of inzien. In het fotobijschrift staat ’10 fractievoorzitters’, moet zijn ‘11’)

Over alle wensen en ambities gaan de raadsfracties met elkaar en met het college van B&W woensdag 6 juli in debat. En ook over de vraag of de gemeentelijke tarieven omhoog moeten. Daar denkt het college over na. Want niet alle geplande bezuinigingen worden gehaald. Maar wat vinden de politieke partijen hiervan? Het Voorjaarsdebat is belangrijk voor de Begroting 2017 die het college nog moet maken.

Het Voorjaarsdebat begint woensdag 6 juli om 15.00 uur. Stadjers zijn van harte welkom op de publieke tribune. De raadsvergadering is ook live te volgen of later terug te zien via de website groningen.nl/gemeenteraad

Reacties