Voedseldetectives: waar komt ons eten vandaan?

16 mei 2023Categorie: Activiteit Duurzaamheid

VOEDSELDETECTIVES

Waar komt ons eten vandaan? Een (gratis) speurtocht voor jong en oudHEMELVAARTSWEEKENDdonderdag 18 mei t/m zondag 21 mei, alle dagen van 14.00 tot 17.00

OP TUININDESTADTarralaan 6, 9745 ER GroningenMelk komt van de koe en kippen leggen eieren. De meeste kinderen zullen dat nog wel weten. Maar de patat, wie maakt dat? Aha, die snijden ze uit een aardappel. En waar komt die aardappel dan vandaan? Groeit ie aan een boom (een appel immers) of aan een struik? O nee, op de aarde natuurlijk (aard-appel). Op de grond dus, of toch onder de grond? Dit en nog meer raadsels mag je komen oplossen. Op Hemelvaartsdag (18 mei) tot en met zondag 21 mei, alle middagen van 14.00 tot 17.00, gratis en voor niks. Vooraf aanmelden niet nodig, kom lekker buurten. Wie alle raadsels heeft opgelost, krijgt een verrassing.

Een activiteit in het kader van het ‘Weekend van de Korte Keten’, waarin aandacht wordt gevraagd voor lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel (zie www.goodfoodclub.nu/weekend). Bij Tuinindestad is een kraam aanwezig met (houdbare) producten van de Streekboer. Tuinindestad is een van de dertig uitgiftepunten van de Streekboer (zie: www.destreekboer.nl).

Zie ook: www.detuinindestad.nl/agenda

Reacties