Veertig Groningers winnen zonnepaneel op Zonnepark Vierverlaten

11 oktober 2017Categorie: Algemeen

HOOGKERK – Lokale energiecoöperatie Grunneger Power heeft op de Dag van de Duurzaamheid (dinsdag 10 oktober) veertig zonnepanelen overgedragen aan de winnaars van haar gouden chocoladewikkel-actie.

Deze winnaars ontvangen vijftien jaar lang de opbrengsten van de groene stroom die hun zonnepaneel opwekt. De winnaars mochten dinsdag zelf hun zonnepaneel uitzoeken op het collectieve Zonnepark Vierverlaten.

Gouden wikkels

Grunneger Power verstopte veertig gouden wikkels in vierduizend Tony’s Chocolonely chocoladerepen. De chocoladerepen werden verkocht aan medewerkers van de gemeente Groningen, het UMCG, de Gasunie en het Alfa-college. Andere belangstellenden konden voor een reep in de energiewinkel van Grunneger Power terecht.

Onderdeel van een collectief

“Met deze ludieke actie wilden wij – samen met de deelnemende bedrijven – mensen bewust maken dat je mee kunt doen aan de energietransitie”, vertelt Marcel Koenis, voorzitter van Grunneger Power. “En vooral dat het leuk is om dat samen te doen! Al deze blije mensen hebben een zonnepaneel in dit park. Maar er zijn nog veel meer mensen mede-eigenaar van dit gezamenlijke zonnepark. Het gaat ons niet alleen om de kilowatts die hier geproduceerd worden. Maar ook dat je daarmee een onderdeel bent van een collectief, dat zich inzet voor een schone en sociale leefomgeving.”

Zonnepanelen kiezen

Bé van der Heide is één van de winnaars. Zijn zonnepaneel #7705 – dat net als alle andere panelen € 435 gaat opleveren – schenkt hij aan het energie inloopspreekuur in de Oosterpoortbuurt. “Op deze wijze help ik ook anderen met advies over energiebesparingsmogelijkheden en verduurzaming.”

Winnaar Henk Slomp koos voor zonnepaneel #2203. “Dat is de geboortedatum van mijn kleindochter. Aan haar heb ik mijn paneel gegeven. Zij is weg van gekleurde lampjes. Ze heeft een verzameling van beestjes op haar kamer die licht geven. Een beetje extra energie kan ze dus wel gebruiken!”

Bron: Groninger Gezinsbode

Reacties