Vaderdagconcert, blokfluit en klavecimbel

8 juni 2016Categorie: Activiteit Algemeen

Op zondag 19 juni 2016, Vaderdag, geven blokfluitiste Anneke Hoekman en klavecinist Tim Veldman een concert in de Theresiakapel in Hoogkerk. Op het programma staat muziek van J.S. Bach, G. Ph. Telemann en G. Fr. Händel. Deze componisten worden gezien als de belangrijkste componisten uit de barok. Zij schreven en speelden ontzettend veel muziek en werden daarbij de vaders van meer dan 20 kinderen!

Anneke Hoekman

De barok was een tijd van versieringen en symmetrie. Dit is terug te zien in o.a. schilderijen en parken, denk bijvoorbeeld aan de tuinen in Versailles, maar ook in de muziek. Tijdens het concert kunt u luisteren naar een aantal typisch barokke werken. Er wordt tussendoor kort verteld over de instrumenten, de componisten en de muziek. Anneke Hoekman en Tim Veldman zijn beiden gespecialiseerd in het uitvoeren van deze oude muziek en hebben inmiddels jarenlange ervaring in het uitvoeren van deze muziek.

Hoewel dit concert geen speciaal kinderconcert is, zijn kinderen onder begeleiding van een volwassene van harte welkom. Het concert start om 15.00 uur en duurt ongeveer één uur.
De toegang voor het concert is E8,-, kinderen en jongeren tot 16 jaar E3,-. Vanwege een beperkt aantal zitplaatsen is het wenselijk om van tevoren te reserveren. Dit kan door een mailtje te sturen naar hoekmananneke@gmail.com

Reacties