Update ideeën Sterk Hoogkerk 2023

13 mei 2024Categorie: Bewonersinitiatief Gemeente Sterk Hoogkerk Verkeer

De uitvoering van de ideeën voor Sterk Hoogkerk die in 2023 gekozen zijn, is in volle gang. We geven een update over een aantal lopende ideeën. Heb jij een goed idee voor Sterk Hoogkerk? Je kunt tot en met maandag 20 mei ideeën indienen via sterkhoogkerk.nl

 • Omheinde hondenspeelplaats Albert Hahnpark
  Het ontwerp is rond en de materialen zijn besteld. Binnenkort begint de aanleg van de omheinde hondenspeelplaats met speeltoestellen in de zuidwesthoek van het Albert Hahnpark.
 • Bankjes met bloemvakken aan de Zuiderweg
  De bankjes zijn besteld en worden over een aantal weken geplaatst. Bloemen Mozaïek zorgt voor de planten in de bloemvakken.
 • Ideeën verkeer Zuiderweg
  De uitvoering van gekozen ideeën voor verkeer aan de Zuiderweg op de oversteek bij de Vensterschool en de kruising met de Gabriëlstraat wordt uitgesteld tot 1 september vanwege Aanpak Ring Zuid. Voor die tijd wordt er gewerkt aan ontwerpen.
 • Wilde bloemen
  Op 26 april hebben de kinderen van de Kinderwijkraad Hoogkerk bloemen geplant. De bloemen en planten krijgen nu de kans om te groeien. Rondom de perken komt een laag hekje te staan.
 • Wandelpad Bangeweer
  De gemeente gaat binnenkort aan de slag met het wandelpad. Het is nu wachten tot de ondergrond droog genoeg is om het pad aan te leggen en te maaien. Tegelijk worden er een trap bij de Johan van Zwedenlaan aangelegd en een bankje geplaatst bij de plas bij Bangeweer.
 • Melden storende graffiti
  Je kunt storende graffiti in je omgeving melden bij de gemeente via 14050 of via meldingen.groningen.nl
 • Schoonmaak Hoogkerksterbrug
  De brug wordt voor de zomer schoongemaakt, tegelijk met onderhoud aan het wegdek.
 • Straatmeubilair
  Binnenkort wordt er een bankje geplaatst aan het begin van de Tarralaan bij het Westpark.

Heb jij een goed idee voor je omgeving?

Tot en met maandag 20 mei kan iedereen een idee indienen binnen één van de vijf thema’s van Sterk Hoogkerk: Kinderen en Jongeren, Sport en Bewegen, Verkeer, Veilig Hoogkerk en Schoon Hoogkerk. Ook mensen die niet in Hoogkerk wonen, kunnen aan deze stap meedoen. Voor ideeën met een klein bedrag die buiten de thema’s vallen is er een jokerbudget van 5000 euro. Ga naar sterkhoogkerk.nl en deel jouw idee!

Heb je een vraag? Of kom je ergens niet uit? Neem dan contact met ons op via hallo@sterkhoogkerk.nl of 06-13211151.

Reacties