Toe- en afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk opengesteld

11 december 2017Categorie: Gemeente Verkeer

Vrijdag zijn de nieuwe toerit en afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk opengesteld. Hiermee ontstaat een kortere en veiligere route voor de bussen die via de A7 van de stad Groningen naar P+R Hoogkerk rijden, en omgekeerd. De aanleg van de nieuwe toe- en afrit is wel het eerste concrete resultaat van de aanpak van de zuidelijke ringweg.

De nieuwe toe- en afrit liggen ter hoogte van de Eemsgolaan en sluiten aan op de busbaan Peizerweg. Ze zijn aangelegd op verzoek van de gemeente Groningen. Via deze nieuwe toe- en afrit kunnen de bussen die via de A7 van en naar het P+R-terrein rijden, de rotondes bij Hoogkerk mijden.

Daardoor is de kans kleiner dat de bussen onderweg tijd verliezen. Het gaat om de lijnen 8 (stadslijn richting Martini Ziekenhuis – Europapark), 85 (in de spits van Oosterwolde naar Groningen Zuid – Hoofdstation) en lijn 189 (van Drachten naar Groningen Zuid – Hoofdstation). De andere buslijnen die de P+R aandoen, rijden via de Peizerweg van en naar de stad.

Aannemer Combinatie Herepoort heeft de toe- en afrit aangelegd. De werkzaamheden zijn begonnen in maart van dit jaar. De toe- en afrit zijn niet bedoeld voor ander verkeer.

Bron: GIC

Reacties