Stressloze zondag bij Tuinindestad

19 september 2019Categorie: Activiteit

PERSBERICHT

ExStress ExPress
een complete zondag om even lekker bij te komen
zondag 29 september
7.30-16.30 uur
Westpark
Tuinindestad
Tarralaan 6
9745 ER Groningen

Vakantie voorbij, iedereen is weer lekker vol aan de bak? TuinindeStad biedt je de mogelijkheid om elke dag vakantie te vieren. In je hoofd. Nou ja, tikje overdreven misschien, maar je kunt er deze zondag in ieder geval een begin mee maken. Leer wat stress is, welke mechanismen het in werk zet, wat het met jou doet & krijg de gereedschappen om daar beter mee om te gaan. Ontspan. Een vol programma dat je volledig kan volgen of (ook) per onderdeel, begeleid door ervaren en gedreven docenten.

7.30 uur starten we met de zonnegroet (letterlijk dus), een bekende yoga-oefening, begeleidt  door Marga Groenewold, die er voor zorgt dat je op ontspannen manier al je spieren activeert.
8.30 uur ontbijt met smoothies, zelf naar smaak maken van van verse producten.
10.00 uur kun je op pad voor een (geleide) stiltewandeling met Gerard van Duinen. Ervaar wat er (in je lijf) gebeurt als je je focust op je omgeving, in het hier en nu.
12.00 uur Wat is stress eigenlijk? Hoe ontstaat het in je brein? Hoe schiet het in je lijf? Welke mechanismen houden het in stand? Is dat erg eigenlijk? Hoe werkt het bij jou? Een praktisch college van Allian Bos met veel korte oefeningen.
13.30 uur een lekkere vegan lunch, omdat eten per definitie ontspannen is. Tevens een mooi aanhaakmoment voor uitslapers.
15.00 uur Tai Chi met Jan Jansen. Tai Chi is geen vechtsport, het gaat over lichaamshouding en lichaamsbeheersing. Niks zweverigs aan ook, integendeel, het brengt je terug op aarde; met beide voeten op de grond; hier en nu.

Wie van ver komt of bang is door de wekker heen te slapen kan zaterdag 28 komen kamperen voor 5 euro (en dan maken wij je op vriendelijke manier wakker).

Meer info via Frans (06 51 96 24 63)

Aanmelden mag per mail naar tuinindestad@gmail.com (uiterlijk vrijdag 27 september 22.00 uur). Geef dan aan of je de hele dag volgt OF welk onderdeel/welke onderdelen. Kom je kamperen, meld je dan voor zaterdag 18.00 uur bij Tuinindestad.

 

Reacties