Sterk Hoogkerk: bekijk nu het filmpje!

7 juni 2023Categorie: Algemeen Bewonersinitiatief Gemeente VWH Hoogkerk

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken!

Sterk Hoogkerk, de eerste burgerbegroting voor de gemeente Groningen, is begonnen! Bewoners uit Hoogkerk, Leegkerk, Vierverlaten, Gravenburg en de Buitenhof kozen samen vijf thema’s uit en verdeelden het budget van 300 duizend euro. Iedereen kan nu tot en met 18 juni ideeën indienen via sterkhoogkerk.nl.

Samen met de gemeente hebben we een filmpje gemaakt om Sterk Hoogkerk nader toe te lichten. Klik op bovenstaande afbeelding om naar het filmpje te gaan!

Dit is de verdeling van het totale budget over de thema’s:

Sport en bewegen: 94.615 euro
Kinderen en jongeren: 57.363 euro
Verkeer: 54.396 euro
Veilig Hoogkerk: 49.780 euro
Groen Hoogkerk: 43.846 euro


Dien nu je idee in!

Heb jij een goed idee voor Hoogkerk, Leegkerk, Vierverlaten, De Buitenhof of Gravenburg? Dien het in via sterkhoogkerk.nl. Dat mag ook als je zelf niet in het gebied woont.

Op de website vind je meer informatie over hoe het indienen werkt en over waar een idee aan moet voldoen. Je hebt tot 18 juni de tijd om je idee in te sturen!

Joker

Heb je een bescheiden idee dat niet binnen de vijf thema’s valt? Daarvoor hebben we een apart budget van 5000 euro. Je kunt je idee indienen bij het thema ‘Joker’.

Vind je het online indienen lastig, of kun je wat hulp of advies gebruiken? Loop dan even binnen bij een van de ideecafés die we op verschillende plekken en momenten organiseren. Je vindt ons hier:

  • Woensdag 7 juni van 14 tot 16 uur, Kreukelhof (Drakesteijnstraat 29)
  • Maandag 12 juni van 19 tot 21 uur, Dorpshuis Hoogkerk (Zuiderweg 70)

Reacties