Stem nu! Kies de beste ideeën voor jouw omgeving

28 september 2023Categorie: Bewonersinitiatief Dorpshuis Hoogkerk Sterk Hoogkerk VWH Hoogkerk

Je kunt nu stemmen! Alle inwoners van Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Vierverlaten en Leegkerk kunnen stemmen op de ingezonden ideeën voor de burgerbegroting Sterk Hoogkerk. Dat kan online tot en met 2 oktober, èn op het stemfestival op dinsdag 10 oktober.

Stem nu via sterkhoogkerk.nl!

Stemfestival 10 oktober

Samen met je dorps- of buurtgenoten kies je per thema de drie beste ideeën. Iedereen krijgt twee maal de kans om te stemmen, zowel online als tijdens het stemfestival op 10 oktober. Tijdens het stemfestival gaan de deelnemers in groepjes met elkaar in gesprek over de ideeën en de bijbehorende kosten, en maken zo in overleg hun afweging. 

Net als bij voorgaande stappen van de burgerbegroting tellen ook nu de stemmen die uitgebracht worden tijdens de bijeenkomst zwaarder dan de stemmen die online worden uitgebracht. Overleg en dialoog zijn een belangrijk onderdeel.

Als je wil, mag je dus zowel tijdens de bijeenkomst als online stemmen: daarmee geef je je stem maximaal gewicht. Als de uitslag bekend is, is de Hoogkerkse burgerbegroting 2024 een feit. De uitvoering vindt plaats in 2024, waar nodig samen met de gemeente.

Kiezen voor ideeën
tot en met 2 oktober via sterkhoogkerk.nl

Stemfestival 10 oktober dorpshuis Hoogkerk
Start: 20.00 uur, inloop met een optreden vanaf 19.30 uur.

Foto: Peter de Kan

Reacties