Staking Solidus Solutions

23 maart 2016Categorie: Bedrijfsleven

De productie van kartonfabriek Solidus Solutions in Hoogkerk valt woensdagmiddag van 12 tot 17 uur stil. Het personeel staakt voor een betere cao. De werknemers leggen het werk neer omdat de werkgever een lager salaris wil betalen dan de cao voorschrijft. Het eindbod van de directie is afgewezen en de werknemers komen in actie.

Donderdag volgen de personeelsleden van de vestiging in Coevorden met een werkonderbreking. In Bad Nieuweschans in en Pekela werd maandag en dinsdag al gestaakt. Daar schreven 150 medewerkers zich in als staker.

Het personeel heeft aangekondigd de acties uit te breiden als de werkgever niet met een beter eindbod komt. Er wordt gestreden voor meer loon, geen loonsverlaging voor nieuwe werknemers, zeggenschap over de vrije dagen en het behoud van een gezonde pensioenregeling.

Er werken ongeveer 450 mensen bij deze lokaties. Er vallen 250 werknemers onder de cao.

Albert Kuiper, bestuurder FNV regio noord staat het actievoerend personeel van Solidus Solutions bij: “De werknemers zijn van mening dat de voorstellen van de directie niet deugen. De werkgever wil met het eindbod afdwingen dat nieuwe werknemers en uitzendkrachten een start salaris hebben die 6% lager ligt dan de cao nu voorschrijft. Kortom nieuwe werknemers moeten bloeden voor de matige loonsverhoging (1,4% per jaar) van in dienst zijnde werknemers. Ook heeft men verschillende voorstellen die maken dat werknemers op leeftijd op een later moment krijgt waardoor het langer doorwerken volledig voor rekening werknemer komt.”

Bron: dvhn.nl & FNV.nl

Reacties