Ring West deels afgesloten vanaf 30 oktober

27 oktober 2022Categorie: Verkeer

Ring West in één richting afgesloten tussen Vrijheidsplein en afrit 38 Zeeheldenbuurt

Van zondag 30 oktober 22.00 uur tot uiterlijk vrijdag 11 november 06.00 uur is een deel van de westelijke ringweg afgesloten voor verkeer richting het noorden (richting Paddepoel/Zuidhorn). Het gaat om het gedeelte vanaf het Vrijheidsplein t/m afrit 38 Zeeheldenbuurt. Als de omstandigheden goed zijn, dan zijn de werkzaamheden eerder klaar en kan de ring al op woensdag 9 november 2022 om 06.00 uur weer open.

Verkeer richting het zuiden (vanuit Paddepoel/Vinkhuizen richting Vrijheidsplein) kan nog wel gebruikmaken van de westelijke ringweg, maar wordt over één rijstrook geleid en moet dus rekening houden met meer drukte en extra reistijd. Alle informatie hierover kunt u terugvinden op groningenbereikbaar.nl/ringwest. Daarnaast hebben we een toolkit beschikbaar met teksten, kaartjes en flyers: groningenbereikbaar.nl/ringwest/toolkit. U kunt de materialen inzetten voor uw eigen website en/of nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte
De planning van de werkzaamheden kan veranderen. Houd daarom onze berichtgeving goed in de gaten. Blijf op de hoogte van de actuele werkzaamheden, verkeershinder én acties voor anders reizen en werken. Check voor vertrek groningenbereikbaar.nl, schrijf u in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Werkzaamheden
Deze afsluiting en deze vermindering van rijstroken zijn nodig, omdat ook het stuk van Ring West naast het Stadspark bij het werk van Aanpak Ring Zuid hoort. Het bestaande viaduct moet helemaal worden vervangen en er wordt ter hoogte van MartiniPlaza en Gasunie een compleet nieuw viaduct gebouwd. Daarnaast worden de aansluitingen vanaf en op de A7 vanuit elke richting (Drachten, Julianaplein, Corpus den Hoorn) anders vanwege de vernieuwing van de zuidelijke ringweg. En ook daar moet het nodige werk voor worden verzet de komende twee jaren.

Vragen?
Voor vragen over werkzaamheden, verkeersprojecten of de bereikbaarheid kunt u contact met ons opnemen via het Loket Verkeer & Werkzaamheden via 050-3678989 of loketverkeer.werkzaamheden@groningen.nl.

Reacties