PlukN in Westpark opent interactieve route

27 juni 2022Categorie: Activiteit Duurzaamheid

Op 2 juli 2022 organiseert Stichting PlukN een feestelijke opening. In de afgelopen maanden is er in het voedselbos hard gewerkt aan een interactief wandelpad. Door middel van qr-codes, die te vinden zijn op nieuwe borden langs het pad, kunnen bezoekers op een speelse manier meer leren over het voedselbos.

De interactieve route bestaat uit diverse onderdelen, die de bezoeker meenemen in de gedachte achter permacultuur en het laat bijvoorbeeld zien hoe het park er in de toekomst uit zal zien. Er valt genoeg te ontdekken over permacultuur, de dieren die er leven en natuurlijk de bomen en planten.

Iedereen is van harte welkom tijdens de grote opening van het interactieve wandelpad bij PlukN. De opening vindt plaats op 2 juli 2022 in het Westpark (Tarralaan 4, Groningen) van 16:00 tot 18:00 uur.

Over PlukN
PlukN is een openbaar voedselbos in wording in het Westpark te Groningen. Onze missie is een voorbeeldfunctie worden van natuurinclusieve landbouw en een duurzaam voedsellandschap. Zodat er een breed draagvlak wordt gecreëerd, door recreatie- en educatie mogelijkheden te bieden waarin het voedsellandschap van morgen kan worden ervaren met alle zintuigen. Voor wie meer wil leren over dit systeem hopen we binnenkort al verschillende educatieve workshops en rondleidingen te kunnen geven. Voor ons is landbouw natuurinclusief wanneer de grens tussen agrarische grond en natuur vervaagt. Van groene woestijnen naar rijke biodiversiteit die een aanwinst is voor landschap en milieu. PlukN draait volledig op vrijwilligers.

De interactieve route van PlukN wordt mede mogelijk gemaakt door Food Trails.

Reacties