Plaatsing woonunits bij Gravenburg begonnen

13 september 2023Categorie: Gemeente
De eerste woonunits worden geplaatst bij Gravenburg. Deze woonunits zijn bestemd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Na plaatsing worden de units aangesloten op de nutsvoorzieningen en de bestrating in orde gemaakt. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot halverwege oktober. Wanneer de eerste vluchtelingen komen is nog niet bekend.
De gemeente meldt hierover het volgende:
‘Voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne heeft de gemeente Groningen gekozen om een tijdelijke vluchtelingenopvanglocatie te bouwen aan de rand van Gravenburg, ter hoogte van de rotonde van de Maresiusstraat. De woonunits zullen voor de duur van 5 jaar blijven staan.’ Bron: https://gemeente.groningen.nl/de-held-iii
Bij buurtbewoners zijn er gemengde reacties op de komst van de vluchtelingenopvang. Een aantal bewoners vreest dat de opvang na 5 jaar zal blijven en bestemd wordt voor andere doelgroepen. Daarnaast wijzen zij erop dat er geen voorzieningen zijn in de wijk Gravenburg. De gemeente is in gesprek met de buurtbewoners en houdt hen op de hoogte van het bouwproces.
Foto’s: Chandra Schreinemacher

Reacties