Plaatsing leidingbrug bij suikerfabriek Hoogkerk

14 juli 2023Categorie: SuikerUnie Verkeer

PERSBERICHT

Het aankomende weekend zal op onze locatie in Groningen, fabriek Vierverlaten, een leidingbrug worden geplaatst. Drie brugdelen worden hierbij over de weg getransporteerd, vanaf Staalbouw Smid Hoogkerk naar Cosun Beet Company Vierverlaten. Daar zullen deze vervolgens op hun plek worden gehesen over het Hoendiep.

Het plaatsen van de leidingbrug is onderdeel van het V-RISE project. Dit project zal in de toekomst zorgen voor 40 procent minder CO2-uitstoot t.o.v. 2018. Vanwege de plaatsingswerkzaamheden zal het Hoendiep op zaterdag 15 juli a.s. zijn afgesloten voor al het verkeer tussen de kruising met de Aduarderdiepsterweg en de aansluiting met de Vierverlatenweg. Afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden zal dit ook voor zondag 16 juli a.s. gelden.

Het V-RISE project
Voor onze fabrieken is duurzaamheid een belangrijk thema. In de twee Nederlandse suikerfabrieken gaat Cosun Beet Company daarom in de nabije toekomst compleet anders werken. Een aantal grote warmtepompen zal restwarmte opwaarderen voor het productieproces. Om zo te kunnen werken moet de kristallisatie van de suiker, de kern van de productie, worden aangepast. Bij de fabriek in Groningen zullen de nieuwe installaties in 2027-2029 klaar zijn, in Dinteloord enkele jaren later.

Energiebesparing
Met deze aanpassingen besparen de twee locaties elk 50 procent gas en stoten 40 procent minder CO2 uit vergeleken met 2018. Ook besparen de fabrieken 10 miljoen euro per jaar op inkoop van aardgas en emissierechten. We streven ernaar om onze fabrieken in 2050 volledig CO2-neutraal te laten zijn.

Lees hier meer over het V-RISE project.


Over Cosun Beet Company

Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) is ontstaan uit een groep akkerbouwers die in 1899 de krachten bundelde om bieten beter te verwaarden. Anno 2023 zijn wij één van de meest efficiënte suikerproducenten van Europa. Een speler op de wereldmarkt met klanten over de hele wereld. Cosun Beet Company ontwikkelt een breed scala aan innovatieve oplossingen zoals voeding, diervoeding, functionele eiwitten uit bietenblad, biobased huishoudartikelen en groene energie. Oftewel: Bright Beet Solutions.

Cosun Beet Company verkent de grenzen van de circulaire economie, geheel in lijn met de visie The Plant Positive Way van moederbedrijf Royal Cosun. Beiden – moeder en dochter – zijn eigendom van een coöperatie van 9.000 leden-suikerbietentelers.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Cosun Beet Company
Corporate communicatie
T 0165 525 252
E communicatie@cosunbeetcompany.com
Voor meer informatie: www.cosunbeetcompany.com

Reacties