Persbericht (door bouwbedrijf Eldering 2/8/’22): Herbestemming Boerderij Zuiderweg 72 Hoogkerk “Bult van Buist”

2 augustus 2022Categorie: Algemeen

Na diverse onderhandelingen met voormalig eigenaar van bovengenoemde locatie en de Gemeente Groningen is er met beide partijen overeenstemming bereikt voor aankoop van de Horeca Boerderij op deze locatie en herbestemming naar 18 koopwoningen, op deze locatie. 

Deze overeenstemming is mede tot stand gekomen door overleg en met ondersteuning van de VW Hoogkerk, en zal ontwikkeld worden door BRELBU BV. De bouw van het project zal uitgevoerd worden door Bouwbedrijf Eldering BV uit Hoogkerk

BRELBU BV zal de locatie herbestemmen en ontwikkelen met o.a. 12 rug aan rug woningen in schuurvorm zoals bouwbedrijf Eldering BV reeds eerder heeft gerealiseerd aan het Hoendiep 155 Hoogkerk, een z.g. Stadshoeve 

Het originele voorhuis zal worden gerenoveerd tot woonhuis. Hierbij wordt samen met de 12 rug aan rug woningen in schuurvorm de originele boerderijvorm gerespecteerd en terug gebouwd. Daarnaast worden er aan de waterkant van de Ruskenveense Plas 5 eengezinswoningen ontwikkeld, met uitzicht over het water.

BRELBU BV verwacht dit najaar nodig te hebben voor diverse vergunning trajecten, waarbij overleg en inspraak van de VWHoogkerk ook een onderdeel zal zijn. Momenteel verwachten wij einde van dit jaar de ontwerpen te kunnen presenteren, waarbij verkoop zal starten voorjaar 2023, na minimaal 70 % verkochte woningen zal de uitvoering starten, dit verwachten wij medio september 2023.

Reacties