Periodiek onderhoud navergister 1 Suikerfabriek

9 mei 2022Categorie: SuikerUnie

In week 19 en 20 zal er periodiek onderhoud gepleegd worden aan de navergister 1 met gashouder. De gashouder van de tank zal verwijderd worden en de gehele tank, inclusief gashouder, gaat uit bedrijf.

Het veiligstellen van de tank zal plaatsvinden op zondag 8 mei. Het daadwerkelijk verwijderen van de gashouder kan alleen bij goed weer (weinig wind) worden uitgevoerd en is gepland vanaf maandag 9 mei. De werkzaamheden zullen tussen 8.00 uur en 18.00 uur uitgevoerd worden en de inschatting is dat de werkzaamheden ongeveer een 1,5 week zullen duren.

Nadat de gashouder verwijderd is, wordt het bezonken digestaat, door een gespecialiseerd bedrijf uit de vergister verwijderd. Tijdens het verwijderen van het bezonken digestaat kan er een mestgeur waarneembaar zijn in de omgeving.

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, zal de normale bedrijfssituatie worden hervat. Dit is gepland op woensdag 18 mei.

Foto’s: Cosun Beet Company. De foto boven is van het verwijderen van de gashouder (de ballon die men zichtbaar zien vanaf de weg). De foto onder is een actiefoto van de kraan die het bezonken digestaat uit de silo schept in een vrachtauto (dit is hetzelfde als de compost van de compostdag, maar dan nog iets natter).

Reacties