Opening Park+Bike Hoogkerk

28 maart 2016Categorie: Algemeen Verkeerscommissie

Maandagmorgen 21 maart opende wethouder van verkeer Paul de Rook op P+R Hoogkerk de nieuwe fietsenstalling Park + Bike.
De Wethouder arriveerde per fiets. Henk Brink van de provincie Drenthe en voorzitter van het Platform “Beter benutten” gaf hem de sleutels van de beveiligde fietsenstalling voor bedrijven. Deze kunnen de stalling huren voor hun werknemers die dan hier hun auto achterlaten. Het Platform “Beter benutten” is ingesteld om de bereikbaarheid in de regio Groningen-Assen te verbeteren door beter benutten van alle vervoersmogelijkheden, zie www.beterbenutten.nl.

De wethouder deelde ook mee dat het College de P + R Hoogkerk wil uitbreiden met 200 parkeerplaatsen, volgende week komt het raadsvoorstel. Een belangrijke reden is dat de stad moet bereikbaar blijven tijdens de verbouwing van de Zuidelijke Ringweg. Mensen moeten kunnen kiezen voor ander vervoer dan per auto, zoals per bus en nu ook per fiets. Als deze keuze nu gemakkelijk wordt gemaakt kan die daarna ook eerder een gewoonte blijven.
Hij ziet ook andere mogelijkheden voor de P + R, bijvoorbeeld om de overslag uit vrachtwagens via kleine busjes naar de binnenstad te laten verlopen. De P+R biedt ook een alternatief voor mensen die in de binnenstad de betaalde parkeerplek voor hun huis te duur vinden.

Reacties