Ontwikkelplein in Forum Groningen biedt hulp en ondersteuning voor het versterken van de eigen veerkracht 

21 december 2023Categorie: Activiteit Gemeente WIJ Hoogkerk Zorg

PERSBERICHT

Op donderdag 11 januari organiseert Forum Groningen opnieuw een Ontwikkelplein aan de Nieuwe Markt. Het Ontwikkelplein is een startpunt voor ontmoeting, informatie en advies, maar ook voor praktische hulp of een verwijzing om zelf (of samen) aan de slag te gaan. Naast deze basis staat er aan de Nieuwe Markt maandelijks een thema centraal waarbij we dieper ingaan op een specifiek onderwerp. Het thema van de maand januari is veerkracht. 

Iedereen wil graag gezond zijn en zich gelukkig voelen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Verdriet en tegenslagen horen bij het leven. Veerkracht is het vermogen om positief te herstellen van stress en tegenslagen. Is veerkracht aan te leren? En hoe werkt dat dan?

Het Ontwikkelplein biedt uitkomst. Bezoekers ervaren hoe zij zowel lichamelijk als geestelijk veerkrachtiger worden. Deelnemende partijen staan stil bij positieve gezondheid, met slimme tips om de uitdagingen van het leven aan te gaan op een positieve manier. Wat lukt wel?

Vaste samenwerkingspartners als Humanitas, WIJ Groningen, SeniorWeb, WIJS en de Taalhuizen zijn van de partij. Daarnaast zijn deze editie ook HANNN, De Zonnebloem, BreinBieb, Zorgbelang Groningen, Stichting Present, het Leger des Heils, Link050, het trainingscentrum van de gemeente Groningen, GGD Groningen en Kansrijk Groningen aangehaakt bij het Ontwikkelplein. Deze partners bieden op een laagdrempelige manier hulp en ondersteuning, met de bibliotheek als vertrekpunt. Inwoners kunnen er terecht voor betrouwbare informatie, persoonlijk advies, praktische hulp of ondersteuning bij leren en ontwikkelen.Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. De toegang, maar ook de hulp en ondersteuning zijn gratis. Ontwikkelplein in Forum GroningenDonderdag 11 januari – thema VeerkrachtForum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN GroningenMeer info op forum.nl/ontwikkelplein

Foto: Forum Groningen

Reacties