Nieuwsflits VWH september

14 september 2022Categorie: VWH Hoogkerk

Naar aanleiding van onze vergaderingen vertellen wij u iets over de thema’s waar de wijkraad zich momenteel mee bezighoudt. Deze maand zijn bij de Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) onder meer de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Stem van Hoogkerk
Tot en met 26 september kunt u nog uw stem digitaal uitbrengen voor de Stem van Hoogkerk! Ga naar www.stemvanhoogkerk.nl en maak uw eigen top-3. Stemt u liever op papier? In de Westerkrant van week 36 vindt u een overzicht van tien ideeën uit de wijk en het stemformulier.

Maatregelen Zuiderweg
We hebben van de gemeente een positieve eerste reactie gehad op onze brief. We verzochten de gemeente om te zorgen voor onder meer betere verlichting bij de oversteekplaatsen op de Zuiderweg. De gemeente staat open voor de toepassing van kleine maatregelen om de veiligheid op de Zuiderweg te verbeteren.

Historische Haven Hoogkerk
In april is de historische haven op feestelijke wijze geopend. Ondertussen heeft de Stichting Historische Haven Hoogkerk niet stilgezeten. Zij hebben plannen om een eigen historisch schip, de Gouwzee (1901), te laten restaureren en te plaatsen in de haven. Samen met vrijwilligers en studenten wordt het schip dan verder opgeknapt. Dit najaar onderzoekt de stichting in samenwerking met stichting Roemte en Museum aan de A (het vroegere Scheepvaartmuseum) of dit concept haalbaar is. In de toekomst is het de bedoeling dat het schip gebruikt kan worden als tentoonstellingsruimte voor kunst.

Duurzame markt 1 oktober
Op zaterdag 1 oktober tussen 10-12 uur organiseren de Groene Bruggenbouwers weer een duurzame markt op het speelveld aan de Eemsgolaan in Buitenhof. Hier worden lokale en duurzame producten verkocht, zoals zuivel, kaas, honing, planten en meer. Kom gezellig langs op 1 oktober!

Wilt u reageren op één van deze onderwerpen, neem dan contact met ons op via info@vwhoogkerk.nl of telefonisch via 06-13211151.

Reacties