Nieuwsbrief uitvoering Tunnel Eemsgolaan

14 april 2016Categorie: Gemeente Nieuws Verkeer

Woensdagavond 6 april heeft er een informatieavond plaats gevonden  betreffende de realisatie ongelijkvloerse kruising Eemsgolaan. Aannemer Reimert uit Almere heeft die avond toelichting gegeven over de planning, fasering en werkvolgorde van de realisatie. Klik hier voor de tekeningen die ook te zien waren op de inloopavond van 6 april.

De aannemer is al begonnen met het treffen van voorbereidingen omtrent de aanleg van de bypass. Deze wordt aan de zuidzijde van de te maken onderdoorgang aangelegd, zodat het autoverkeer door kan rijden. De busbaan wordt aan de westzijde van de onderdoorgang omgelegd. De kruising tussen bypass autoverkeer en busverkeer zal voorzien worden van verkeerslichten. Fietsers en voetgangers krijgen hun eigen fiets- en voetpad en zullen ook voorzien worden van verkeerslichten. Alle bedrijven blijven tijdens de bouwperiode bereikbaar ! De bypass zal naar verwachting in week 16 voor het verkeer open gaan!

Nadat de bypass is aangelegd zal de aannemer beginnen met het opruimen van de kruising en voorbereidingen treffen voor de aanleg van de bouwkuip. Bij het inbrengen van de stalen damwanden ter vorming van deze bouwput kan dit met enig lawaai en trillingen gepaard gaan.

De aannemer zal medio oktober/november dit jaar klaar zijn met de werkzaamheden en de ongelijkvloerse kruising zal opengesteld worden voor het verkeer. Voor deze openstelling moet de aannemer het volledige verkeer een weekend lang stremmen om aansluitingen te kunnen maken op de huidige weg. Deze stremming zullen wij ruim van te voren aangeven aan de weggebruikers en omgeving. Middels deze nieuwsbrief zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen van de uitvoering.

Indien u vragen heeft over de uitvoering dan kunt u terecht bij de aannemer, hij heeft wekelijks een inloopspreekuur op woensdagochtend van negen tot half elf in de keet en dan is de uitvoerder aanwezig.

Heeft u andere vragen of behoefte aan een toelichting dan kunt u ook bellen met de directievoerder van de gemeente Groningen, dhr. R. Meyer  op 14050 of een mail sturen naar post.igg@groningen.nl

 

Reacties