Nieuwsbrief Entreekunstwerk Hoogkerk no. 6, oktober 2019

28 oktober 2019Categorie: Kunstcommissie

 

 

 

Welkom bij onze zesde nieuwsbrief over het Entreekunstwerk Hoogkerk. Met nieuws over de onthulling, financiering en de werkzaamheden voor de plaatsing van het kunstwerk.

Onthulling Entreekunstwerk op 13 december!

De onthulling van het Entreekunstwerk zal plaatsvinden op vrijdag 13 december aanstaande om 15:00 uur. Gedeputeerde van de Provinciale Staten Fleur Gräper zal de onthulling verrichten.  Voor genodigden zal er een uitnodiging zijn namens de Kunstcommissie Hoogkerk. De aankondiging van de onthulling zal te zien zijn op een LCD-scherm bij NoRisk.

Sponsoring is grotendeels binnen

Het totaalbedrag van de sponsoren, gemeente, provincie en bedrijven voor het Entreekunstwerk is grotendeels binnen. Het gaat om 106.000 euro totaal. We zijn daar erg blij mee; het betekent dat de realisatie van het Entreekunstwerk door kan gaan volgens plan. Wel is er financiering benodigd voor aanleg en onderhoud van de groenvoorziening. Dit is een grote wens van de bewoners van Hoogkerk. De kosten hiervan bedragen € 4000,-. Wilt u hiervoor een bijdrage doen, dan kunt u op de volgende wijze doneren:

Gemeente Groningen
Bankrekeningnummer: NL75 BNGH 0285 0619 25

Onder vermelding van de volgende gegevens:
Entreekunstwerk rotonde Hoogkerk
Kostenplaats: 4021 5001 0001
Behandelaar: Gerd Boerema (projectmanager)

Werkoverleg op de rotonde Zuiderweg

Start werkzaamheden

De werkzaamheden aan het Entreekunstwerk zijn begonnen! Op 16 oktober werd een werkoverleg en meting van de rotonde gedaan ter voorbereiding van de werkzaamheden. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden in week 42 en van week 45 tot week 47 (4 november-22 november). De asfaltlaag op de rotonde wordt verwijderd en de grond daaronder afgegraven. Hierop zal nieuwe grond gestort worden en de constructie van het Entreekunstwerk. In de laatste weken (tot en met week 49) vindt grondaanvulling plaats. Over het algemeen zal er weinig verkeershinder zijn en de rijbanen rond de rotonde blijven in deze periode vrij. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Hoogkerkse bedrijven zoals Pikkert, Eldering en Smid Staalbouw.

Werktekening Entreekunstwerk Hoogkerk

 

De volgende Nieuwsbrief

Na de onthulling van het Entreekunstwerk volgt de laatste Nieuwsbrief, met foto’s van de werkzaamheden en de onthulling van het kunstwerk. We zien u graag bij de onthulling op 13 december!

Reacties