Nieuwsbericht Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk

20 april 2022Categorie: Algemeen Bewonersinitiatief

Nu de corona-maatregelen allemaal zo’n beetje verleden tijd zijn begint bij velen de vraag op te komen of er dit jaar wel een Oranjemarkt georganiseerd gaat worden op het Suikerplein in Hoogkerk. Ook de nationale Dodenherdenking op 4 mei komt dichterbij.

Voor de VNFH is het niet mogelijk gebleken om dit jaar een Oranjemarkt te organiseren. Ten eerste omdat er geen vergunning is aangevraagd. Deze moet altijd al voor 3 januari worden aangevraagd. Ten tweede zijn er geen gegadigden om op de markt te staan benaderd, aangezien niemand wist of het überhaupt mogelijk zou zijn om een Oranjemarkt te houden in deze corona-periode.

Maar de voornaamste reden dat er geen Oranjemarkt komt is het feit dat wij ondanks vele oproepen nog steeds geen nieuwe bestuursleden en/of vrijwilligers hebben mogen verwelkomen binnen onze vereniging.

 Via deze weg willen wij nog één keer een oproep doen aan de lezers van Hoogkerk Online om je aan te melden als vrijwilliger/bestuurslid van onze vereniging. Ook hier geldt: “Vele handen maken licht werk”.

Waaruit bestaan deze werkzaamheden dan? Onder andere uit het meedenken over de invulling van Koningsdag, de Dodenherdenking, de Sinterklaasintocht, het benaderen van organisaties/personen betrokken bij deze vieringen, het aanwezig zijn tijdens deze evenementen voor het verlenen van hand- en spandiensten (opbouwen van de Oranjemarkt, de kraam van de VNFH bemannen, de artiesten presenteren, zorgen dat iedere gast verzorgd wordt, kort gezegd: zorgen met elkaar dat de hele dag voor iedereen een feestje is! Voor de Sinterklaasintocht betekent dit onder andere: de stoet organiseren en begeleiden, Sinterklaas en Pieten verzorgen en begeleiden, bevoorrading regelen, etc.). Mocht je geïnteresseerd zijn en/of nog vragen hebben neem dan contact met ons op via info@vnfh.nl.  Op dit moment bestaat de VNFH nog uit 5 bestuursleden en een paar vrijwilligers, maar niet genoeg om genoemde evenementen te kunnen organiseren.

Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen van 4 mei, zodat de Dodenherdenking dit jaar wel zal kunnen plaatsvinden. Hierover volgt nog een nader bericht.

Ook zouden wij graag weer de intocht van Sinterklaas in 2022 in Hoogkerk willen organiseren. Dit kan echter niet zonder nieuwe vrijwilligers.

Mochten zich geen vrijwilligers aanmelden, dan betekent dit het einde van de vereniging, die dit jaar 50 jaar bestaat. Wij zullen dan tot opheffing van de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk moeten overgaan.

Wellicht dat één van jullie enthousiast wordt en ideeën krijgt bij het lezen van dit bericht of misschien weet je iemand die ons zou kunnen komen versterken, dan zouden wij dat graag horen. Voor meer informatie over onze activiteiten kun je onze site www.vnfh.nl bezoeken. Ook kun je informatie opvragen via info@vnfh.nl.

 

Reacties