Nieuwe restaurant Theresiakapel: naam en openingsdatum bekend

6 december 2021Categorie: Bedrijfsleven

Het nieuwe restaurant van Jeroen en Marleen Brouwer in Hoogkerk krijgt de naam ‘Noor’. Het in de monumentale Theresiakapel gevestigde restaurant opent de deuren officieel op 1 maart 2022. Het echtpaar Brouwer heeft hun sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo verkocht en sluit daar vanaf 23 januari 2022 de deuren.

Het nieuwe restaurant van Jeroen en Marleen Brouwer in de Hoogkerkse Theresiakapel krijgt de naam Noor. Marleen Brouwer: “We kozen voor die naam omdat het een korte en krachtige naam is die in vrijwel elke taal uit te spreken is. En daarbij is het restaurant gevestigd in het noorden van Nederland. We hadden deze naam ook in gedachten in 2018 toen ons nieuwe restaurant vorm begon te krijgen en ik zwanger was. Uiteindelijk werd onze zoon Mees geboren, maar als het een meisje geworden was, hadden we haar Noor genoemd.”

Wijnen in het priesterkoor
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de uit 1927 stammende kapel. Jeroen Brouwer: “Alles loopt volgens planning en het gaat nu hard. Zo is de Palux-keuken inmiddels al geplaatst. Daar komt ook de geïntegreerde chef’s table. Het restaurant krijgt 40 stoelen en een van de eyecatchers is het priesterkoor, van waaruit de wijnen worden geschonken. Vanaf 1 maart gaan we open van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner, behalve op dinsdag, dan is er geen lunch.”

Afbeeldingen: artist impressions van het interieur van ‘Noor’.

Reacties