Nieuwe app Afvalwijzer Groningen helpt je beter afval te scheiden

14 december 2020Categorie: Algemeen

Dezelfde informatie als de afvalwijzer op de website aangevuld met nieuwe functies. 

Vanaf dinsdag 8 december is de nieuwe afvalapp van de gemeente Groningen te downloaden. De app, ‘Afvalwijzer Groningen’, biedt dezelfde informatie als de afvalwijzer op de website maar voegt er ook nieuwe functies aan toe. Zo ontvang je een seintje wanneer oud papier of textiel bij jou wordt opgehaald, kun je opzoeken welke producten in welke afvalcategorie vallen en vind je alle afval-inleverpunten in jouw buurt.

De nieuwe app is een voor Groningen op maat gemaakte variant van de landelijke afvalwijzerapp. Hij biedt verschillende voordelen: je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt wanneer je oud papier of textiel aan de weg kunt zetten, iets dat overal in de gemeente Groningen mogelijk is. Daarnaast bevat de app het AfvalABC: hierin kun je producten opzoeken waarvan je niet zeker weet in welke afvalcategorie het valt.

Oud papier of het restafval?
Hoort je pizzadoos bijvoorbeeld bij het oud papier of het restafval? Mag kapotte kleding in de textielbak of -zak? En wat moet ik met mijn kerstboom als ik de jaarlijkse inzameling heb gemist? Ook voor mensen die het fijn vinden om zelf hun oud papier en textiel weg te brengen biedt de nieuwe afvalwijzerapp uitkomst. Op de kaart is snel te zien waar de dichtstbijzijnde glas-, papier- en/of textielcontainers te vinden zijn.

Handige tool voor inwoners gemeente Groningen
De gemeente Groningen heeft als doel om in 2030 een afvalvrije gemeente te zijn waarin hergebruik de norm is. De waarde van afval als grondstof voor nieuwe producten is daarin groot. De nieuwe afvalapp vormt een mooie toevoeging aan de wijze waarop de gemeente Groningen over afval communiceert. “We willen het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken om afval te scheiden.” zegt wethouder Glimina Chakor. “Het daadwerkelijk scheiden van afval moet je natuurlijk nog zelf doen, maar de app helpt je daar wel een eindje bij op weg.”

Gratis
De app is gratis te downloaden in de app store (IOS) https://apple.co/3gpFANA en via Google Play (Android) https://bit.ly/3mW0dUl en bevat informatie voor alle inwoners van de gemeente Groningen.

Privacy
Om de app te kunnen gebruiken moet je postcode en huisnummer invullen. Dat is nodig om de juiste ophaaldagen te kunnen weergeven. Verder hoef je geen persoonlijke gegevens achter te laten.

Bron: Gemeente Groningen

Reacties