Meer dan 60 ideeën voor Sterk Hoogkerk

28 juni 2023Categorie: Bewonersinitiatief Gemeente VWH Hoogkerk

Voor Sterk Hoogkerk, de burgerbegroting voor Hoogkerk, Leegkerk, Vierverlaten, Gravenburg en De Buitenhof, zijn de afgelopen weken 62 ideeën ingediend. Dat gebeurde nadat eerder al de vijf thema’s en bijbehorende budgetten waren vastgesteld. Bij elk thema kwamen meerdere ideeën binnen, hierop kunnen Hoogkerkers in september en oktober hun stem uitbrengen.

Is een idee uitvoerbaar, en hoe precies?

Experts van de gemeente Groningen bekijken de komende tijd de binnengekomen ideeën en beoordelen deze. Voldoen ze aan de spelregels en zijn ze uitvoerbaar? En klopt het kostenplaatje?

Wanneer een idee niet uitgevoerd kan worden op de manier waarop de indiener het voorstelt, kijken we in overleg met hem of haar naar manieren waarop het wél zou kunnen. Zodat we in september zoveel mogelijk haalbare en wenselijke ideeën hebben, waartussen gekozen kan worden.

Stemmen op ideeën

Van 18 september tot en met 2 oktober kunnen inwoners via sterkhoogkerk.nl stemmen op wat zij het beste idee vinden. Op 10 oktober is in het dorpshuis van Hoogkerk een stembijeenkomst. Aan het einde daarvan maken we de voorlopige uitkomst bekend. Als inwoner kun je via de website én tijdens de bijeenkomst stemmen – als je allebei doet, maak je maximaal gebruik van je stem. Stemmen die tijdens de bijeenkomst uitgebracht worden, wegen zwaarder.

Meer informatie is te vinden op sterkhoogkerk.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

 

Reacties