Maatregelen tegen overlast van jongeren in Hoogkerk

11 september 2019Categorie: Algemeen Gemeente
Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen neemt maatregelen tegen verschillende vormen van overlast in Hoogkerk. ‘Het gaat zo ver dat jongeren zich schuldig maken aan intimidatie, belediging en het ingooien van ruiten.’

‘De samenleving in Hoogkerk heeft er erg veel last van’, zegt Den Oudsten.

Opgejut door volwassenen
Volgens Den Oudsten worden de jongeren veelal opgejut door volwassenen. ‘Ze worden door hen aangestuurd. Het is zo intimiderend dat er extra maatregelen nodig zijn.’

Samenscholings- en gebiedsverbod
Eén van die maatregelen is dat in een bepaald gebied in Hoogkerk vanaf morgen een samenscholingsverbod geldt. ‘De politie kan dan tegen samenscholing optreden als ze denkt dat daar groepsactiviteiten plaatsvinden die we daar niet willen.’ Het gaat onder meer om de Zuiderweg, van het spoor tot en met de Hoogkerksterbrug, het Nijverheidsplein, de Kotterstraat en de Verbindingsstraat. Het samenscholingsverbod geldt ook voor de Arteveldestraat en de kruiding met de Elmersmastraat, de Polmanstraat, Halmstraat en de Zuidersingel.
Eén van de aanstichters van de overlast heeft inmiddels een gebiedsverbod gekregen en mag daar dus niet meer verschijnen.

Politiecamera’s
Of ze er komen is nog niet duidelijk, maar Den Oudsten zegt ‘sterk te overwegen’ om te gaan werken met politiecamera’s. ‘Die zouden er dan tijdelijk komen te staan’, zegt de burgemeester.

Bron: RTV Noord

Reacties