Lintje voor Rutger Noordam uit de Buitenhof.

26 april 2016Categorie: Algemeen

Rutger Noordam, een zeer bevlogen lid van de verkeerscommissie in de Buitenhof en bestuurslid van de VWH is door burgemeester Peter den Oudsten benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Hij kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn inzet voor een verkeersveilige en meer aangename woonomgeving. Het vrachtverkeer in de wijk werd beperkt. Hij heeft zich ingezet voor de tunnel op de gevaarlijke kruising tussen de busbaan en de Eemsgolaan.
Hij is ook voorzitter van de duurzaamheidswerkgroep van de VWH.
Hij overtuigde de gemeente en Rijkswaterstaat van de noodzaak van geluidsschermen langs de Zuidelijke Ringweg bij het Stadspark waardoor het in dat deel nu prettiger toeven is.
Hij heeft zich ingezet bij de reconstructie van het natuurlijke watersysteem in de Westrand van de stad.
Rutger had ook een belangrijke rol bij de oprichting van de wijktafel Hoogkerk. Hierin werken veel verenigingen en stichtingen in Hoogkerk incl de Buitenhof en Gravenburg samen in activiteiten op het gebied van sport en welzijn. Zij praten over meer coördinatie en doelmatigheid in het aanbod van activiteiten.

Met zijn onbezoldigde inzet op verschillende terreinen maakte hij een belangrijk verschil tussen welvaart en welzijn. Natuurlijk is verkeersveiligheid een taak van de overheid maar “Waar zou de overheid zijn, zonder iemand als u?” aldus de burgemeester.
Klik op:
Toespraak burgemeester bij onderscheiding Rutger Noordam
Rutger Noordam krijgt lintje opgespeld

.

Reacties