Let’s GrOnline: Let’s Gro gaat digitaal

7 mei 2020Categorie: Algemeen Bedrijfsleven Entertainment Gemeente Universiteit Groningen

PERSBERICHT

Platform voor ideeën over de toekomst van Groningen in en na coronatijd

Zeven jaar geleden was inspiratiefestival Let’s Gro het Groningse antwoord op de economische crisis. Nu – in het hart van een wereldwijde gezondheidscrisis – start Let’s Gro met Let’s GrOnline, een laagdrempelig digitaal platform om samen na te denken over de toekomst van Groningen en het opstarten van onze economie en samenleving na corona. Nu veel Stadjers noodgedwongen aan huis zijn gekluisterd, start Let’s Gro een digitale versie van het festival. Geen 120 activiteiten in vier dagen. Geen volle zalen en geen tent op de Grote Markt, maar speciale podcasts, bijzondere gesprekken en virtuele ontmoetingen op de website letsgro.nl en via social media. Over de toekomst van onze economie, de zorg voor elkaar, samenleven op gepaste afstand en nieuwe vormen van onderwijs, kennis delen, cultuur, sport, consumptie en vrijetijdsbesteding. De centrale vraag is: hoe zorgen we er samen voor dat Groningen de leukste stad van Nederland blijft met oog voor elkaar?

Let’s Gro Roomservice
Nieuw in de online opzet van het festival is de Let’s Gro Roomservice in samenwerking met Forum Groningen. Let’s Gro faciliteert net als anders het podium, maar nu digitaal. En niet pas in november, maar vanaf heden. De lijnen worden opengezet en iedereen met goede ideeën wordt uitgenodigd om gebruik te maken van het digitale podium via letsgro.nl en de social media kanalen. Samen maken we het perspectief op onze toekomst. Er zijn een aantal digitale ruimtes gratis te reserveren met elk hun eigen mogelijkheden. Bijvoorbeeld een digitale denktank waar mensen tot 50 personen met elkaar een discussie kunnen voeren over de toekomst van Groningen. De diverse mogelijkheden staan uitgebreid beschreven op de website. En natuurlijk is het mogelijk om als bezoeker de diverse online events bij te wonen, zodat iedereen mee kan praten en doen over de toekomst van Groningen.

Meedoen?
Heb je een goed idee om online met elkaar het gesprek te voeren over de toekomst van stad en regio Groningen of heb je een initiatief dat je wilt laten zien of een discussie die je online zou willen starten om je verder te helpen? Check dan de website letsgro.nl voor alle informatie en doe mee!

Reacties