Krakers De Kreken niet van plan te vertrekken

17 april 2018Categorie: Algemeen

De groep krakers die zich gevestigd heeft op de vloeivelden van het voormalig Suikerunieterrein maakt nog geen aanstalten te vertrekken. Maandagmiddag kregen de twaalf mannen en vrouwen bezoek van de gemeente, die middels een brief duidelijk maakte dat de krakers de velden moeten verlaten.
De groep laat OOGTV weten dat niet van plan te zijn. Zij wijst naar het woningtekort in Groningen, en ziet zich genoodzaakt naar andere oplossingen te zoeken. “De groep wil graag zo zelfvoorzienend mogelijk samen leven op een onafhankelijke, betaalbare en flexibele manier, met respect voor omgeving en natuur.”
“Hoewel de gemeente het verzoek heeft gegeven het terrein te verlaten, is de groep van plan te blijven. De komende jaren zijn er namelijk geen plannen voor het braakliggende terrein. De groep hoopt dan ook dat hun initiatief in samenspraak met de omwonenden voortgezet kan worden.”

De Kreken
Afgelopen november liet het stadsbestuur weten dat men in 2020 begint met de bouw van 550 woningen op De Kreken. Het moet een modern deel van de stad wonen, energieneutraal. Wonen, werken en recreëren, dat moet allemaal gebeuren in het gebied. De oostkant van het Suikerunieterrein is zo’n 130 hectare groot en op termijn zal er plek zijn voor misschien wel 4000 woningen. Eerder was het plan dat er pas na 2030 woningen zouden komen op het suikerunieterrein, dat is dus naar voren gehaald. Op de vloeivelden zouden zo’n 600 woningen moeten komen.
Bron: OogTV Hoogkerk, Krakers De Kreken niet van plan te vertrekken

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.