Kijkje in de Keuken bij De Suikerzijde op 11 november

7 november 2023Categorie: Algemeen Gemeente

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe stadsdeel De Suikerzijde zijn begonnen. Zo wordt er gebouwd aan de nieuwe, snelle fietsroute van en naar de binnenstad. Ook is het werk aan de brug over het Hoendiep gestart. In januari begint het grondwerk voor de bouwvelden waar de eerste 700 woningen en voorzieningen komen. Medewerkers van project De Suikerzijde vertellen graag meer over de plannen tijdens het Kijkje in de Keuken op zaterdag 11 november a.s. tussen 13.00 en 16.00 in het Zeefgebouw (Suikerlaan 10) op het Suikerterrein. Je kan op elk gewenst moment langskomen.

Waar komen de eerste woningen en voorzieningen? Hoe komt het eerste woongebied eruit te zien? Waar komt het station? Hoe zit het met de verbindingen met het centrum van Groningen? Waar zijn jullie nu mee aan het werk? Wanneer gaan de eerste woningen in de verkoop? Deze en andere vragen komen aan bod.

Aan de hand van interviews, de maquette, tekeningen, visuele impressies en kaarten krijg je informatie over de stand van zaken. Ook voor kinderen is er een leuke activiteit. Rond 13:30 uur is het openingsinterview met wethouder wonen Rik van Niejenhuis gepland.

Inschrijven
Je kan je op 11 november inschrijven om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. De start van de woningverkoop is gepland in de zomer van 2024. Er is op 11 november nog geen informatie over specifieke woningtypen, koop- en huurprijzen of soorten voorzieningen.

Meer informatie over de Suikerzijde: desuikerzijde.nl

Reacties