Kom langs bij de Albert Heijn op 13 april!

9 april 2019Categorie: Algemeen

Komende zaterdag 13 april zal er een actie zijn van de kunstcommissie van de VWH, van 10:00 uur tot 15:00 uur bij de Albert Heijn in Hoogkerk. Daar kunt u informatie krijgen over het geplande kunstwerk op de rotonde, crowdfundacties, de Rabobank Clubkas Campagne en u kunt ideeën aanleveren voor iconen in de panelen van het kunstwerk. Kunstenaar Reinier van den Berg zal aanwezig zijn voor uw vragen en ideeën betreffende de iconen.

Iconen
Het kunstwerk is getiteld ‘Verleden, heden en toekomst’ en zal bestaan uit een sokkel met een brein uitgevoerd in cortenstaal. Deze sokkel wordt omringd door een open cirkel met cortenstalen panelen die verwijzen naar de strokartonindustrie. De openingen tussen de panelen verwijzen naar de suikerindustrie. In de panelen zullen ‘iconen’ gemaakt worden: afbeeldingen die te maken hebben met Hoogkerk. Daarvoor kunt u tijdens de acties ideeën inleveren. De iconen zullen beoordeeld en uitgewerkt worden door de kunstenaar.

Crowdfunding
Het kunstwerk is een burgerinitiatief, bedacht en uitgewerkt door bewoners. Naast sponsoring door bedrijven, stichtingen en de gemeente Groningen willen we u graag de mogelijkheid geven om te doneren. Dat kan via NL03RBRB0706625579 t.n.v. E. Zuidema, Vereniging Wijkopbouw Hoogkerk. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

Rabobank Clubkas Campagne
De Rabobank Clubkas Campagne is een jaarlijkse actie van de Rabobank. Een bedrag van circa € 150.000,- wordt verdeeld over verschillende doeleinden bepaald door de leden van de Rabobank. De VWH doet dit jaar ook mee, voor het kunstwerk. Als u lid bent van de Rabobank, kunt u stemmen van 11 t/m 30 april. U kunt dan vijf stemmen uitbrengen, waarvan twee voor hetzelfde project. We hopen op uw stem voor een prachtig kunstwerk op de rotonde van de Zuiderweg!

Reacties